Možda interesantno i nastavnicima 1


Screen Shot 2014-09-04 at 10.27.50 PMPre nekoliko meseci sam dobio informaciju o novom servisu na internetu, koji razvija meni poznata ekipa. Mnogi uz ovo „ekipa“ stavljaju prideve, kao sjajna, odlična, fenomenalna … ja to ne znam, ali poznajem neke članove i mogu reći da su uspešni. To je sasvim dovoljno da pročitam o čemu se radi u njihovom novom projektu BeeShaper. Kako nisam baš u nekim dubokim marketing vodama, u početku mi nije bilo najjasnije o čemu se radi, ali odmah je bilo jasno da žele da iskoriste potencijale individualaca na internetu i njihovu strast ka određenim proizvodima, brendovima, uslugama usmere u obostranu korist i kompanija i korisnika.

Nakon teksta premijere kod Dragana, danas dobih imejl da se uključim u priču. Iako izbegavam ovakve ponude sa neta, tipa: Zaradi preko interneta i tako to, planirao sam i ovo da „otkačim“, ali rekoh da dam šansu, lepo je sročen imejl. Nakon toga, preglednost i dizajn sajta su me već dodatno kupili (najverovatnije jer sam sve lepo razumeo, na srpskom je 🙂 ) i dok sam čitao, shvatam da to nije baš za mene, nisam „influenser“, ali priča je bila sasvim OK i pade mi na pamet kako to mogu da iskoristim za svoju priču.

Kako radim u ekonomskoj školi, školujuću nove ekonomiste, buduće menaĐere i preduzetnike, odnosno, ljude koji će sutra da odlučuju o mojoj sudbini (kada budem penzioner), često im pričam o internetu i njegovoj primeni u obrazovanju, kulturi, ali obavezno i u ekonomiji i preduzetništvu. Često im navodim pozitivne primere blogera, komšija koji su uspeli da naprave neki uspeh pišući o fotografiji, igricama, kuvanju. To učenike veoma zanima, a pogotovo što smatram da ekonomisti moraju perfektno to da znaju. U prilog mi ide i činjenica da su neki bivši učenici već u toj priči … žive od posla na internetu. Kako to ne bi bila samo priča, dođoh na ideju da ovaj servis iskoristim i da im pokažem i dokažem da i mi to možemo. Možemo da zaradimo novac pišući o ukusima koka kole ili o druženju na stepenicama uz čips ili o svađi samsungovaca i ajfonovaca, o uticaju Cece i Milana … Nije potrebno nikakvo finansijsko ulaganje, dovoljno je promovisati prave životne vrednosti i biti plaćen za to što na društvenim mrežama vodite borbu da se uvede elektronski dnevnik ili da svi nastavnici dobiju tablet računare.

Kako sumnjam da ću imati vremena za neke kampanje, prvenstveno želim da ovaj servis iskoristim kao jedno nastavno sredstvo, odnosno alat kojim bih pokazao učenicima šta sve mogu preko interneta iz svoje sobe, sa svog telefona iz bilo kog zabačenog sela sa internet konekcijom. Da bih to ostvario moraću malo da se potrudim, pa očekujem i pomoć sa vaše strane 🙂 U tom pravcu je i ovaj blog post, jer je jedna od kampanja da promovišem ovu lepu priču. Oni koji me znaju i čitaju ovaj blog, znaju da ne pišem nešto što nije iz moje priče, ali dalje se može desiti da postoje neki ovakvi tekstovi zarad cilja. Da ovo ne bi bilo samo moje opravdanje što promovišem ovaj servis, a može se desiti i da zaradim neki novac, sav novac koji se nađe na mom nalogu odnosno BeeCard, doniraću na tekući račun za decu obolelu od retkih bolesti. Ne znam koliki će to biti novac, možda se posle i pokajem 🙂  ali ovaj blog post neka bude odobrenje ekipi BeeShaper-a da kada se nakupi neki novac, skinu i prebace na tekući račun Fonda za retke bolesti (mislim da još nije formiran, ali to je valjda sada u toku).  Ovim ne želim da promovišem svoju humanost, moj stav je da to ne treba promovisati, mada je to za drugu diskusiju, već verujem da će ovo biti super projekat koji ćemo moći da koristimo na razne načine. Svako kako ume.

U to ime … proverite o čemu pričam: http://url.beeshaper.com/n7n1m/n8n7P67

 


Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

One thought on “Možda interesantno i nastavnicima

  • Jasmina

    Divno!
    Pozdrav ideji o humanosti i promociji pravih vrednosti.
    U potpisu:
    Beeshaper koji čeka svoju šansu 🙂