Drugi dvočas obrade teksta 2


Obzirom da mi se svideo prvi čas koji sam odradio po Klipertu, rešio sam tako da odradim drugi. Kako je ovo još uvek malo duži uvod u obradu teksta a i učenici uglavnom ovo znaju, pripremio sam im materijal koji se odnosio na oblikovanje teksta. Taj radni list je imao četiri pasusa i u njemu ukratko opisano: selektovanje teksta,  oblikovanje teksta (meni Format/Font), stilovi i kopiranje teksta. Ali da im tekst ne bi bio dosadan opet sam izostavio naslove pojedinih pasusa kao i mnoge pojmove u pasusima. To su morali sami da upišu ali su imali pravo da koriste računar. A dao sam im i neke slike u štampanom obliku da povežu sa tekstom.w3-4

Nakon te informacije dobili su mali radni zadatak da srede nešto u nesređenom tekstu. Fazu informisanja su odradili odlično a ovde je bilo malo pitanja. Logično jer su u fazi informisanja radili u paru a u izradi individualno. Na kraju smo razvili diskusiju o stilovima i koliko je bitno da pravilno formatiraju tekst. Sve u svemu dobro je ispalo i uklopio sam vreme, što mi je uvek problem u aktivnoj nastavi.

Celu pripremu možete dovući ovde i slobodno me kontaktirajte daljih uputstava u vezi časa.


Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 thoughts on “Drugi dvočas obrade teksta

  • Mirjana

    Vrlo korisno za „staru gardu“. Visegodisnji problem organizovaja nastave, a bez mogucnosti napredovanja…., ovo je odlicno!!! Hvala:)

  • Vladimir

    S obzirom na to da mi se svideo prvi čas koji sam predavao po Klipertu, rešio sam da tako predajem i drugi.Mislite li da su to samo nijanse? Po nijansama se prepoznaje jezička kultura. Nisam lingvista već tehničko lice, ali mi smeta kad neko prenosi neznanje maternjeg jezika na druge.