Prva # twitter diskusija 1


Kao što rekoh, brzina twitter-a je osobina zbog koje smo najčešće na TL, ali često nam treba trag koji ostaje „na papiru“ da vidimo šta smo radili. TimeLine twitter-a inače je prostor čije informacije zastarevaju za nekoliko sati, što je sasvim OK, jer smo pronašli, pročitali, usvojili informaciju koja nam treba. Ali nedelju dana pre Nove godine koristili smo twitter u ulozi medija za diskusiju. Ideja je krenula od Jelene, prihvatili smo je i svidelo nam se. Da ne bi diskusija otišla u zaborav, evo nekoliko reči o toj prvoj organizovanoj twitter diskusiji.

Mi, moderatori sa seminara dogovorili smo se načelno kako da pokušamo da moderiramo diskusiju, jer tema nam je bila itetako poznata 🙂 i smislili smo nekoliko pitanja. Kako se približavalo 18:00 časova, nisam znao da li da se obratim ljudima sa: „Dobro veče“, ali nekako smo krenuli. U početku nije bilo velikih aktvnosti, kolege su učestvovale, ali nisu koristile haštag #eseminari, ali lagano su stvarli došle na svoje. Nakon 30-45 minuta, bio sam u totalnoj euforiji! Veliki broj učesnika, učestvovanje i tviteraša koji nisu nastavnici, jednostavno uživao sam na TL, a još kolega u chat sobama je dopunjavalo doživljaj.

Sve u svemu … nisam verovao kad je prošlo skoro 2 sata. To je dokaz da je bilo zanimljivo. Diskusija je bila u vezi seminara koji je obeležio jesenje stručno usavršavanje. Više smo vodili računa kako teče diskusija da znamo kako organizovati drugu. Za dva sata na haštagu #eseminari objavljano je preko 200 tvitova – nije mnogo, ali za prvu organizovanu diskusiju je OK. Zahvaljujući Maji, koja je napravila dokument sa tvitovima, možete pregledati tok diskusije.

Jasno i pregledno u 140 karaktera tviterašu su uspeli da prenesu svoje doživljaje sa seminara.

Neki tvitovi su pokazivali kako su kolege doživele seminar, a drugi kako im je bilo na diskusiji:

Ono što ostaje trajno su brojke, koje su u slučaju našeg seminara odlične:

A dokaz kako nam je bilo možete videti u ovom tvitu:

Tokom seminara dobijali smo reči podrške od kolega i sve su bile fenomenalne, ali ovaj tvit govori o našem seminaru kao dosta drugačijem seminaru za nastavnike: Seminar koji je zvanično završen, a još uvek traje !!!

Sve tvitove sa diskusije možete pogledati ovde:

Sledeću tvitter diskusiju zakazujemo za nedelju, 8. januar, 2012. u 18h, a za temu diskusije možete glasati OVDE.


Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

One thought on “Prva # twitter diskusija

  • Jelena

    I ova od 8. januara je bila predivna. Hvala svim učesnicima. Podsetili ste me da naša zemlja obiluje motivisanim i izvanrednim nastavnicima. Hvala na tome, još jednom!