Nabrajanja u programu obrade teksta 2


Ovde sam rešio da malo učenicima promenim dinamiku. Neću raditi ništa po Klipertu, daću im jedan klasičan tekst vodič, kao kratko uputsvo o nabrajanju u tekstu. Uputsvo je malo veće, oko 3 stranice, mada slike zauzimaju puno. Na početku sam razgovarao sa njima o tome zašto je bolje koristiti alate za automatsko nabrajanje u odnosu na ručno postavljane crtice i brojeve. Tu smo potrošili oko 5 minuta. Zatim su u parovima dobili tekst vodič koji su iščitavali i analizirali na računaru oko 15 minuta. Bilo je nekih pitanja ali je uglavnom bilo jasno jer su slike pratile tekst tako da su se mogli sami snaći. nabrajanje

Sledeći blok su radili metodom učenja po stanicama. Imao sam postavljene 6 stanice ali po dve su bile iste. To je zato što su učenici i ovo radili u parovima a njih je 12 u grupi. Radili su relativno istom dinamikom i rotirali su se po stanicama na nekih 15 minuta. Nailazilu su na probleme u rešavanju mini zadataka ali nisu želeli pomoć već su sami radili … i neki su uspeli da reše sve … e neki ne. Oni koji nisu uspeli da sve reše su dobijali pomoć od ostalih i od nastavnika, ali smo tu izgubili puno vremena. Tako da na kraju nisam uspeo da na času završim blok osiguranja znanja. To sam ima dao da ponesu i reše kući.

Generalno ovaj metod rada je dobar za prektičan rad ali uzima mnogo vremena. Bar ja tu nisam dobro procenio. Sve u svemu, pripremu imate ovde … pa ako vam nešto treba … javite se.  Zahvaljujem se kolegama Dejanu iz Niša i Žiki iz Kragujevca na idejama za radne stanice.


Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 thoughts on “Nabrajanja u programu obrade teksta