Jedan četvoročas – uvod u internet 2


Radi se o modulu Internet i ovo su prvi časovi. Obzirom da je njima bilo ovo delimično poznato iskoristio sam metodu Ekspertska slagalica. Najpre sam učenike podelio u osnovne grupe. Imao sam 4 grupe i njima dao zadatak da naprave određeni strip na temu. Teme su bile iz svakodnevnog života ali uglavnom da se u stripu objašnjava „skidanje“ nekog dokumenta sa sajta. Taj strip su radili kući i imali su nedelju dana da ga naprave do sledećeg časa.

Nakon osnovnih grupa, otišli su u ekspertske grupe u kojima su dobili nastavni materijal koji im je bio potreban za izradu stripa. Taj nastavni materijal su izučavali oko 60 minuta. Nakon povratka u osnovne grupe svaki ekspert je doneo potrebno znanje u svoju grupu i imali su vremena da pitaju nastavnika sve što im nije bilo jasno u materijalu za učenje.

Kući su pravili stripove koje su prezentovali na prvom času naredne nedelje. Nakon prezentovanja stripova i cirkularnog ocenjivanja (grupe međusobno ocenjuju radove tako što se radovi vrte u krug dok svakoj grupi ne stigne svoj rad) na drugom času sam preko magičnog zida, proverio njihovo znanje.
Sve u svemu mislim da je ovaj dvostruki dvočas prošao uspešno, na proveri znanja sam imao oko 80% tačnih odgovora. Moja ocena 4+.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 thoughts on “Jedan četvoročas – uvod u internet

  • Goean

    Poštovani kolega, procitao sam opis Vaših časova informatike – interneta. Kao profesor informatike moram Vam reći da su metode koje ste naveli i način na koji ste ih obradili veoma inovativne.
    Sve pohvale za Vaš trud i rad.
    Goran iz Novog Sada.